Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po ostrově Fuerteventura

21. 02. 2018 | Televizní tipy
Na cestě po ostrově Fuerteventura s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na největrnější z Kanárských ostrovů, k úpatí posvátné hory Tindaya, do historického města Betancurie, za poetickými větrnými mlýny a plážemi, které učarovaly nejen filmařům.

Fuerteventura je nejdelší a rozhodně největrnější z Kanárských ostrovů. Od pobřeží Afriky ji dělí méně než 100 km. Nádherné a navíc takřka liduprázdné pláže plné pravého saharského písku, omývané smaragdovým mořem, ostrovu vysloužily přízvisko „evropský Karibik“. Vedle rodin s dětmi si ho oblíbili i sportovní nadšenci, kteří tu našli ideální prostředí pro nejrůznější vodní sporty. Fuerteventura nese i přezdívku „ostrov koz“.

Na cestě po ostrově FuerteventuraNa cestě po ostrově Fuerteventura: Těch tu žije víc než lidí a zdejší sýry jsou opravdu vyhlášené. Poetická sopečná krajina pak nabízí skutečné skvosty. Třeba magické místo původních obyvatel ostrova horu Tindaya nebo stylové větrné mlýny, či romantické osamělé majáky. Historickou atmosférou doslova dýchá půvabné městečko Betancuria z 15. století i další dochované památky.

Západní pobřeží ostrova chrání významná biosférická rezervace zapsaná na seznam UNESCO. Fotogenickou pláž Cofete si zamilovali filmaři. Natáčely se tu filmy „Andělská tvář“ a „Exodus“ a stojí tu i tajemná vila opředená legendami. Zajímavé je také setkání s chráněnou faunou a flórou v parku Oasis. Zdánlivě větrem a sluncem vysušená Fuerteventura se při bližším pohledu promění ve šťavnatý a jedinečný zážitek s velmi originální příchutí.

Na cestě po ostrově Fuerteventura lze sledovat 21. 2. 2018 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po ostrově Fuerteventura:

Na cestě po ostrově Fuerteventura
Na cestě po ostrově Fuerteventura
Na cestě po ostrově Fuerteventura
Na cestě po ostrově Fuerteventura
Na cestě po ostrově Fuerteventura
Na cestě po ostrově Fuerteventura
Na cestě po ostrově Fuerteventura
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka