Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robinsonův ostrov - soutěžící Petr Bazger

20. 01. 2017 | Soutěžící 2017
Pětašedesátiletý bývalý železničář z Palonína je nejstarším členem celé výpravy putující na Robinsonův ostrov. Rád by si splnil svůj poslední sen a vyzkoušel si drsné podmínky této legendární televizní show. A zdá se, že je na to připravený. „Otec mě vedl ke skautskému životu, spávali jsme pod širákem. Teď si to všechno ověřím v daleké exotice.“

Bazi je hrdý na svou fyzickou kondici, rád chodí po horách, potápí se. Jen koleno ho teď zlobí. A občas Baziho zlobí i velká slabost pro krásné ženy. Na ostrov přichází s heslem „Zábavu a soutěže jsem nikdy nezkazil.” Podlehne Bazi okouzlujícím ženám kmene, nebo se díky svým bohatým zkušenostem z přírody stane právě on posledním Robinsonem?

Robinsonův ostrov - soutěžící Petr BazgerRobinsonův ostrov - soutěžící Petr Bazger - dotazník:


Jméno: „Bazi“ Petr Bazger

Věk: 65 let

Zaměstnání: bývalý železničář

Bydliště: Palonín

Koníčky: včelaření, rybaření, zahrádka a vaření

Tři slova, která mě vystihují: klid, zkušenosti a pohoda

Tři věci, které bych si vzal na ostrov: mačetu, křesadlo, potápěčské brýle

Proč jsem se přihlásil do Robinsonova ostrova: Chtěl jsem si takovou show vždy vyzkoušet a zjistit, jak bych se choval. Navíc je to v mém věku poslední šance se něčeho podobného zúčastnit.

Proč si myslím, že na ostrově “přežiju”: Od mládí mě otec vedl ke skautskému životu, třeba jsme spávali pod širákem. I své děti jsem učil a předával tyto zkušenosti. Teď si to všechno ověřím v daleké exotice.

Proč si myslím, že budu poslední Robinson na ostrově: Doufám ve své zkušenosti, kdy člověk musel vyřešit spoustu problémů. Zkusím zapátrat, jak jsem to řešil před dvaceti lety a možná mi to pomůže být posledním Robinsonem.

Čeho se nejvíc bojím: Jsem nejstarší soutěžící. V pětašedesáti je každé ráno dobré, jak říkám. V posledních dvou letech mám trochu problémy s koleny, což je v tomto věku zcela normální. Zatím musím zaklepat, že to drží. Nevím ale, co se stane při enormní námaze.

Robinsonův ostrov - soutěžící Petr Bazger - rozhovor:


Jak se těšíš na jedno z největších dobrodružství tvého života?
Já jsem si ten život tak nějak rozdělil na etapy, a toto je třešnička. Říkal jsem si, že kdyby to náhodou vyšlo, tak by to bylo super. Když jsem se dozvěděl, že jsem byl vybrán, tak se to ve mně sevřelo, to bych kecal, kdybych tvrdil, že ne. Dnes už se s tím začínám vyrovnávat.

Na co se nejvíc těšíš?
Těším se, že budu využívat celoživotních zkušeností. Když jsem zjistil, kolik tady má kdo let, tak 80 % můžu dělat dědečka. A těm zbývajícím tatínka. Ani s fyzičkou na tom nejsem tak špatně. Udělám vše pro to, abych jim ukázal, že staří chlapi ještě nepatří do starého železa.

Trénoval jsi fyzičku?
Ne, nebyl čas. Já mám natrénováno za těch 60 let…

Oprášil sis vědomosti potřebné pro přežití na pustém ostrově?
Tyto věci jsem dělal, když byly moje děti ještě malé a se mnou je dělal můj otec. Jen jsem oprášil to, co jsem je učil nebo to, co učil mě můj otec. Moc zásadních věcí, které by mě mohly překvapit, se neobjeví. Samozřejmě vyloučit se nedá nic, je to jiné prostředí než v Čechách.

Máš z něčeho strach? Budu se bát manželky, až přijedu domu.

Proč? Nevím, co se bude dít. Dostal jsem za úkol, že se musím vrátit ve zdraví. Ale jsem takový, že když už do toho jdu, tak jdu na plno. Uvidíme, jak to dopadne.

Koho opouštíš na dobu natáčení?
Doma nechávám ženu, tři děti a pět vnoučat.

Bude se ti stýskat? To nedovedu posoudit. Jsem takový vlk samotář. Několik let jsem dělal chataře na horách, kde jsem byl v mrtvé sezoně jen já a můj pes a nikdy mi smutno nebylo. Tady si myslím, že toho času moc nebude, kdy by mi bylo smutno.

Dělal jsi i jiné práce? V podstatě celý život se věnuji železnici. Začínal jsem jako posunovač a když vynechám patnáct let vrcholového funkcionaření v Odborovém sdružení železničářů, tak jsem končil jako provozní ředitel ČD Cargo.

Myslíš, že zužitkuješ některé poznatky ze železnice na ostrově? Stavím to na tom, že je za mnou padesát let zkušeností práce s lidmi. Posunovače jsem dělal velmi krátkou dobu a pak už jsem byl vždycky v nějaké řídící funkci. Musel jsem se naučit velmi dobře poznávat lidi. Mám na ně dobrý odhad, takže to bych chtěl nějakým způsobem zužitkovat.

Bereš si s sebou nějaký talisman?
Nemám nic v plánu.

Co bys vzkázal svým nejbližším. Vzkázal bych jim, ať jsou v klidu. Znám míru svých možností a udělám všechno pro to, abych se ve zdraví vrátil.

Jsi nejstarší soutěžící, nebojíš se, že tě zradí zdraví? Z toho mám obavy, protože v pětašedesáti je každé ráno dobré ráno, jak já říkám. V posledních dvou letech mám trochu problémy s koleny, což je v tomto věku zcela normální. Zatím musím zaklepat, že to drží. Nevím ale, co to udělá při enormní námaze.

Robinsonův ostrov - ostatní soutěžící:


Robinsonův ostrov - soutěžící Zdeněk Doubek
Robinsonův ostrov - soutěžící Barbora Hájková
Robinsonův ostrov - soutěžící Iveta Stará
Robinsonův ostrov - soutěžící Jakub Čejpa
Robinsonův ostrov - soutěžící Kateřina Hrabčáková
Robinsonův ostrov - soutěžící Kateřina Šuriaková
Robinsonův ostrov - soutěžící Lucie Zahradníková
Robinsonův ostrov - soutěžící Marek Orlík
Robinsonův ostrov - soutěžící Martin Vévoda
Robinsonův ostrov - soutěžící Miloš Brt
Robinsonův ostrov - soutěžící Nikola Donéová
Robinsonův ostrov - soutěžící Petr Bazger
Robinsonův ostrov - soutěžící Petra Palusková
Robinsonův ostrov - soutěžící Radomír Řezanina
Robinsonův ostrov - soutěžící Radovan Koreň
Robinsonův ostrov - soutěžící Tereza Mašková
Robinsonův ostrov - soutěžící Tereza Mikšaníková
Robinsonův ostrov - soutěžící David Chaloupský

44 dnů, 18 soutěžících, 1 vítěz! Sledujte novou reality show Robinsonův ostrov na Nově.

Zdroj, foto: Archiv TV Nova / Lukáš Hrdý

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !